Avasi ínyencségek a Nagyavason, (bor- és főzőverseny), VIDEÓVAL ! Egyetemisták az Avason, Tanulmányút Egerben és Egerszalókon.


Találtuk! Köszönjük!

c

A beszámoló megnézéséhez

kattints a képre

(vagy keresd meg a

"hírek archívumában")


VI. PINCZEI  ÍNYENCSÉGEK  A NAGY-AVASON !

2013. augusztus 31. szombat.

 

M E G H Í V Ó


Tisztelt Tagtársunk, Kedves Barátunk !

Szeretettel meghívunk az Avasi Borút Egyesület által 2013. augusztus 31. napján megrendezésre kerülő

 

VI. Pinczei Inyencségek a Nagy-Avason

Bor- és főzőversenyre.

 

Bízunk abban, hogy nem csak a pincetulajdonosok, hanem barátaink, meghívottaink körében is a bor szeretete diadalmaskodik, és a hőhullámban az árnyas Nagy-Avast, az enyhet adó borpincéket, a pincehideg borokat választják.

Programunk szokásosan szerény, de annál inkább lelket és persze gyomrot melengető :

 

9:00 – 10.50-ig Az AVASI PINCÉK BORAINAK VERSENYÉRE nevezni kívánt nemes itókák leadása a Réthy pincében

              ( Felső sor 396.sz.) Nevezési díj 300Ft/bor.

               Minden AVASI pince borát várjuk a versenyre, függetlenül attól hogy a pincegazda tagja-e vagy sem az Avasi Borút Egyesületnek!)

 

11.00 Rövid megnyitó ünnepség a Báthory pincében ( Felső sor 398. )

 

11:10: Az AVASI PINCÉK BORAINAK VERSENYE.

A délelőtt folyamán zajlik az ínyencségek elkészítése, kinek-kinek saját pincéje hűvösében, valamint a borok megmérettetése a Réthy pincében.

 

13.00 Az ínyencségek mesterszakácsi kóstolásának és elbírálásának kezdete. A zsűri a Bacchus pincétől (Felső sor ) indul, az utolsó állomás az Alsó sor lesz.

18.00 Eredményhirdetés a Sityu pincénél ( Alsó sor 720.) , amely a díjak átadását követően azonnal élőzenés utcabállá ( Vén tinédzser partivá, Borbarátok bokázós bulijává, stb. ) alakul.

 

Ebben az évben Egyesületünk vendégül látja a Miskolczi Pinczék Asztaltársaságának tagjait, akiket szeretettel várunk valamennyi nyitott pincénknél egy kis nézelődésre, barátkozásra, harapni – kortyolni valóra, és az esti zenés-táncos összeborulásra is.

A megnyitó előtti kedvcsináló poharazgatás alkalmával valamint az utcabál forgatagában – mivel az esti vendéglátóknak csak pincéjük van, de boruk még nincs - szívesen megkóstoljuk a jelen lévők borait, és – bár verseny ezúttal sem lesz – pálinkáit is.

 

Reméljük, hogy legalább olyan jól sikerül rendezvényünk, mint a legutóbbi. Ehhez kívánunk jó étkeket, jó pálinkákat és borokat, jó kedvet, és mivel esőnap nincs, szép, késő nyári időt, kánikula nélkül !

 

Az Avasi Borút Egyesület vezetősége

 


 

Tudnivalók

 

  • A benevezett borokon kérjük feltüntetni a szokásos információkat ( a bor neve, évjárata, a bortermelő neve ).

 

  • Minden pince és/vagy termelő annyi borral nevez, amennyivel szeretne. A nevezés a pince, a pincetulajdonos, vagy a termelő nevén futhat. A kiskorúakat tisztelettel kérjük mellőzni, tekintettel arra, hogy alkoholtartalmú italok vetélkedéséről van szó.

 

  • Minden pince annyi étellel nevez, amennyivel szeretne, ezek azonban kizárólag a verseny napján, a helyszínen elkészített étkek lehetnek.

 

  • A borokat és az étkeket Arany, Ezüst, Bonz oklevéllel minősítjük és díjazzuk.

 

  • Az Egyesület Vándorserlegének odaítélése az egyes versenyzők legjobb borának és legjobb ételének ( 1 bor + 1 étel ) összesített pontszáma alapján történik. Holtverseny esetén az érintettek a helyszínen megverekedhetnek egymással. Győztes hiányában a két zsűri verekszik egymással. Ha így sem dől el a verseny, majd kitaláljuk, mi legyen a serleg sorsa. Esetleg kettévágjuk, vagy megkapja a második helyezett. Vagy talán a házigazdák ( bár nekik nincs boruk ). Aki tehát szeretné hazavinni a következő évre a serleget, figyeljen arra, hogy borral és étellel is nevezzen.

 

  • A folyamatos jó hangulat fenntartása, és a borbaráti táncház beindulása érdekében kérünk mindenkit, hogy az eredményhirdetésre úgy érkezzen, hogy a saját pincéjébe lehetőleg ne kelljen visszamennie. Innivalót hozzatok !

Jó szórakozást kívánunk !JELENTKEZÉSEK:

- Borversenyre a bírálókat és magát a borversenyt Mészáros András szervezi. Jelentkezni lehet nála az alábbi e-mail-címen:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Addig is, nézd meg a tavalyi főzőverseny képes beszámolóját! - IDE KATTINTVA

Augusztus 12: Egyetemisták az Avason.

A kisavason a BRS pincében, a Nagyavason a Margit pincében. A németek magyarul tanulnak, a magyarok németül. Egy kis "rásegítéssel" könnyebben megy a társalgás. Sajnos nem mindenhol készült fotó.

Az augusztus 10.-i TANULMÁNYÚT fotóit a Miskolczi Pincék Asztaltársasága honlapján láthatod a HÍREK ARCHÍVUMA menüpontban.

 

Biztosan észrevette a tagság, hogy jelentősen megnőtt honlapunk látogatottsága, mióta új menüpontot nyitottunk:  ELADÓ PINCÉK címmel.
Érdemes lenne a közeledben található eladó pincéket lefotózni (lehetőleg a telefonszámot is) és megküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. -ra, hogy mielőbb jó borivó Magyar szomszédod legyen! Megjelentetjük a honlapon! Természetesen akkor is szólj, ha elkelt a pince, hogy levegyük a cikkből, ne zavarják tovább az eladót!

Az utolsó hónap látogatói: