LAP TETEJÉRE

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
"A pinczék száma hajdanában megközelítette a házak számát. A mesterembereknél meg épen a jómód jele volt, a'miért is aztán sokszor, ha tulajdon háza nem is de pinczéje mindenesetre volt."
A miskolci pincék első pontos felmérését 1817-ben Domby István készítette el, amikor megszerkesztette Miskolc térképét, ....1779 pincét vett lajstromba.
A legtöbb pinceüreg 10-20 méter hosszú, de szép számmal vannak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabb vájatúak is. A pinceüregek a bor tárolására ideális hőmérsékletet biztosítottak. Hőmérsékletük télen-nyáron 6-10 °C
A 18. századtól a pincék fölé épített borházak a városi iparosok és földművesek második otthonai voltak.
".....a hivatalos órák elmúltával, üzletzárás utáni munka végeztével az Avasra ment a miskolci polgár, feledni a nap gondjait, vidám poharazás közben a família körében, vagy barátok társaságában”

Az Avas

dj"....Az Avashegyen láthatók lépcsőzetesen egymásfölé emelkedő sorban Miskolcz szőlőbirtokosainak jól berendezett, s épített pinczéi, melyek legtöbbjei a régi időben telve valának a legjobb minőségű borokkal" - írja 1887-ben Podmaniczky Frigyes, majd a következőképpen folytatja:

e-mail: avasiborut@gmail.hu

Get Adobe Flash player
Tisztelt látogató!

Szeretnénk ha pinceszomszédunk becsületes, jó borivó Magyar ember lenne.

Azért  veszünk részt az Avasi Borangolás szervezésében, azért indítottuk honlapunkat, hogy minél több miskolci polgár érezze úgy, hogy a hétvégi vagy hétköznapokon a munka utáni kikapcsolódás, barátok vendéglátása, vagy egy hétvégi szalonnasütés, bográcsozás vagy grillezés legoptimálisabb helyszíne az ő saját avasi pincéje.


Itt nem kell a vendégnek a cipőt levennie, nem csöppen a vörösbor a padlószőnyegre, nem szól a szomszéd a hangoskodásért, - mert ő is ugyanezért vett itt pincét.


Nem  borászkodsz? 

Akkor vegyél pár üveg jó bort és poharazz el a barátaiddal a hobbi-pincédben, vagy a pince elé kirakott padon, élvezd a friss levegőt, a madarak dalát, és csodáld az alattad elterülő város panorámáját!


"Nem is igazi miskolci az, kinek egy borházzal ellátott pincéje nincs"


Ha eladó pincét látunk, lefotózzuk és ide kitesszük. 
Ha eladnád a pincédet, küldj fotót és telefonszámot az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címünkre!

Ha elkelt a pince, légy szíves szólj hogy töröljük a hirdetést!

( visszajelzés hiányában 1 év múlva töröljük!)

 

Richter Attila tagtársunk ( Mélyvölgy )  is összegyűjtötte a környékén eladó pincéket.

(nem tudom, mennyire tartja frissen)

Ha a Mélyvölgyön keresel pincét, kattints a honlapjára !  Link:  http://www.richterpince.hu/for_sale

 

A hirdetésért cserébe a legközelebbi rendezvényünkön

(Nézz szét a legfelső menüpontban: az AVASI BORÚT HÍREI között )

támogass minket egy üveg minőségi, jó borral.

 

Figyelem! 

FRISSÍTÉS:  Ezentúl a megküldött anyagokat évente töröljük, ha valaki nem kéri hogy tovább maradjon a hirdetése!

Utoljára 2018. novemberében töröltük azokat az eladó pincéket amelyek 1 évnél régebben kerültek fel!