Miskolciak az Avasért Alapítvány borestjei 2014.
I. Kelet-Magyarországi borok: három rendezvény:
Az elmúlt évek hagyományát felélesztve új köntösben jelentkeznek a vendég borászok részvételével szervezett bor-gasztro események. Az idén lesz Eger, Mátra és természetesen Tokaj. Lesznek fiúk, lesznek lányok, sőt mi több, fiatal bükki borászok is!
Első alkalommal Eger lesz terítéken a Bukolyi Családi Pince és az Orsolya Pince képviseletében, Sándor Tamás bükki sajtjaival megspékelve. Miskolcot pedig mind a három alkalommal a bükki borászok új csapata (Borbély Roland, Nagy Zsolt, Sándor Zsolt) képviseli. Továbbá kóstolható lesz a Miskolc kolbász is!
Mindhárom rendezvény helyszíne:
Miskolc, Papszer utca 2.
A rendezvény ingyenesen látogatható, csupán regisztrációhoz (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kötött. Poharat 1000 forint letéti díjért lehet váltani.
A helyszínen 1.000, 5.000 és 10.000 Forintos támogatói jegy váltható, melyekhez értékes meglepetésekkel kedveskedünk!
Részletek a helyszínen!
Tehát nincs más dolgod, mint hogy regisztrálj, érezd jól magad és vésd a naptáradba az alábbi alkalmakat:
2014. július 18. 18.00
Bükki Sajt - Sándor Tamás
A miskolci borokat a bükki borászok új csapata (Borbély Roland, Nagy Zsolt, Sándor Zsolt) képviselte.
2014. augusztus 8. 18.00
Mátrai Tőkések: Szecskő Pince, Losonci Pince és Karner Pince
Agria Kézműves Sajtműhely
2014. szeptember 19. 18.00
Tokajból: Bott Pince és Kikelet Pince
Mádi sajt - Bodnár Sándor
Üdvözlettel,
Sándor Zsolt
kurátor
+36 70 365 96 71
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Miskolciak az Avasért Alapítvány
A MINAP írta:
Az Avas, a bükki bor és gasztronómia népszerűsítéséért
Az elmúlt évek hagyományait felélesztve, de új köntösben jelentkeznek a vendégborászok részvételével szervezett bor-gasztro események a Papszer 2. alatt – idén Eger, Mátra és természetesen Tokaj van, lesz terítéken. Az első borestet pénteken tartották.

Sándor Zsolt szervező, a Miskolciak az Avasért Alapítvány kurátora elmondta, céljuk az Avas, a bükki bor és gasztronómia népszerűsítése. Ennek érdekébe egy több részes sorozatot indítanak el, minden alkalommal helyi, illetve környékbeli borászati, gasztronómiai értékeket mutatnak be, alkalmanként egy-két országos hírű kis kézműves pincészet jelenlétével.

Az első boresten Eger volt terítéken a Bukolyi Családi Pince és az Orsolya Pince képviseletével, Sándor Tamás bükki sajtjaival megspékelve. Miskolcot minden alkalommal a bükki borászok új csapata (Borbély Roland, Nagy Zsolt, Sándor Zsolt) képviseli. A rendezvényen kóstolható a Miskolczi kolbász is.

{jomwebplayer type=youtube video=http://youtu.be/wcHOpM2Gbq8}