Díjazták Miskolc Város Borainak termelőit

Külön Gratulálunk Nagy Bélának,

az Avasi Borút Egyesület és a Miskolczi Pincék Asztaltársasága tagjának!

Díszes diplomával és serleggel ismerték el Miskolc Város Napján azokat a bortermelőket, akik idén januárban megnyerték a Miskolc Bora Borversenyt, melyet immár negyedszer írt ki az önkormányzat. A nyertes borokat adja a város a következő időszakban azoknak a hazai és nemzetközi vendégeknek, akik tiszteletüket teszik városunkban.

Mint arról annak idején beszámoltunk, ez év januárjában immár negyedik alkalommal rendezte meg a miskolci önkormányzat a Miskolc Város Bora Borversenyt, ahol ebben az évben 53 bort nevezett be körülbelül 30 termelő. Újdonság volt ebben az évben, hogy most először miskolciak választhatták ki a város borát. A 100 pontos nemzetközi értékelés mellett azt is figyelembe vették, hogy a bor Miskolcból is ízelítőt adjon, hiszen a díjazott bort, az önkormányzat hivatalos vendégei kapják ajándékba.

A nyertes termelők egy-egy díszes diplomával és egy-egy serleggel gazdagodtak a város-napi eseményen, valamint nevük és boruk megnevezése is felkerül a városházán őrzött Miskolc Város Bora serlegére is.

 

bordijatado_130511ml_11.jpg

A versenyen három kategóriában – fehérbor, vörösbor és desszertbor – hirdettek győztest. Kriza Ákos méltatta a bortermelőket, illetve nedűjüket, mint mondta, kiemelt jelentőségű a munkájuk, hiszen azok, akik ajándékul kaják a boraikat a következő időszakban, azok által visznek haza „egy darab Miskolcot”, egy darabot a régióból.

Fehérbor kategóriában a miskolci bortermelő Nagy Béla Pinot Blanc 2012-es évjárata lett a legelső, a díjat Csöbör Katalin országgyűlési képviselő adta át. Vörösbor kategóriában az edelényi bortermelő Virág Tamás 2011-es évjárata lett a legjobb, a díjat Sebestyén László országgyűlési képviselő adta át. És végül, a desszerbor kategóriában, a mádi termelő Monyók József Édes Szamorodni 2009-es évjárata lett a befutó, a díjat Kriza Ákos, Miskolc polgármestere adta át.

( MINAP.hu, cikke,  Tajthy Á.  Fotó: Mocsári L.)